Computer System for the Formulation of Food Rations in the Buffalo Breed Using Mathematical Models
Main Article Content
Abstract
Article Details
Those authors that have publications with this journal accept the following terms:
1. They will retain their copyright and guarantee the journal the right of first publication of their work, which will be simultaneously subject to the License Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) that allows third parties to share the work whenever its author is indicated and its first publication this journal. Under this license the author will be free of:
• Share — copy and redistribute the material in any medium or format
• Adapt — remix, transform, and build upon the material
• The licensor cannot revoke these freedoms as long as you follow the license terms.
Under the following terms:
• Attribution — You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
• NonCommercial — You may not use the material for commercial purposes.
• No additional restrictions — You may not apply legal terms or technological measures that legally restrict others from doing anything the license permits.
2. The authors may adopt other non-exclusive license agreements to distribute the published version of the work (e.g., deposit it in an institutional telematics file or publish it in a monographic volume) whenever the initial publication is indicated in this journal.
3. The authors are allowed and recommended disseminating their work through the Internet (e.g. in institutional telematics archives or on their website) before and during the submission process, which can produce interesting exchanges and increase the citations of the published work. (See the Effect of open access).
References
ACERO, C.L.M.: Aplicación de método simplex para un modelo en la producción de leche y sus derivados en pequeños y medianos productores, Inst. Universidad Nacional del Altiplano, Colombia, 2017.
ALVARADO, M.P.A.: Elaboración de raciones como suplemento alimenticio del ganado bovino, empleando residuos de cosecha de maíz, maní y arroz, JIPIJAPA-UNESUM, 2018.
BORROTO, G.O.: “La fisiología digestiva del rumiante, objeto de investigación en el Instituto de Ciencia Animal durante cincuenta años”, Cuban Journal of Agricultural Science, 49(2): 179-188, 2015, ISSN: 2079-3480.
CORMEN, T.H.; LEISERSON, C.E.; RIVEST, R.L.; STEIN, C.: Introduction to algorithms, Ed. MIT press, 2009, ISBN: 0-262-53305-7.
DEBRAUWER, L.; VAN DER HEYDE, F.: UML 2.5: iniciación, ejemplos y ejercicios corregidos, Ed. Ediciones ENI, 2016, ISBN: 2-409-00372-9.
DELGADO, D.; FRANZOLIN, R.; MAZZA, P.H.: “Fermentación y cinética ruminal en búfalos alimentados con heno de bermuda cruzada (Cynodon dactylon (L.) Pears) y concentrado con soya integral o extrusada”, Revista Cubana de Ciencia Agrícola, 45(1): 39-43, 2011, ISSN: 0034-7485.
DOUGLAS, K.; DOUGLAS, S.: PostgreSQL: a comprehensive guide to building, programming, and administering PostgresSQL databases, Ed. SAMS publishing, 2003, ISBN: 0-7357-1257-3.
FERNÁNDEZ, C.E.: Guía Técnica - Formulación de alimentos balanceados y mejoramiento genético en ganado lechero, Per de 2013.
FUNDORA, O.; ROQUE, R.; SÁNCHEZ, R.: “Datos preliminares de la conducta alimentaria de búfalos de río en pastoreo”, Revista Cubana de Ciencia Agrícola, 35(1): 15-17, 2001, ISSN: 0034-7485.
FUNDORA, O.; TUERO, O.; GONZÁLEZ, M.E.; RIVADINEIRA, W.; ALONSO, F.; VERA, A.M.: “Estudio comparativo de la conducta alimentaria de búfalos de río y vacunos de la raza Siboney de Cuba en la etapa de ceba”, Revista Cubana de Ciencia Agrícola, 41(3): 243-247, 2007, ISSN: 0034-7485.
GACHET, A.: Building model driven decision support systems with Dicodess, Ed. vdf Hochschulverlag AG, 2004, ISBN: 3-7281-2952-6.
GÁMEZ, M.N.A.: Modelo De Optimización Para La Gestión De La Información De Producción Porcina En Pie De La Finca La Esperanza De La Vereda Tierra Negra Fusagasugá Cundinamarca, 2016.
IBÁÑEZ, A.A.; MUÑOZ, J.S.: Desarrollo de un Programa Informático para la Formulación de Piensos Compuestos, 2016.
MONTES, A.A.; CASTELLANOS, G.M.; MARTÍNEZ, G.G.; CHÁVEZ, E.T.: “Uso de la programación matemática para la formulación de raciones de animales”, En: Congreso Interdisciplinario de Ingeniería, vol. Revisión bibliográfica, p. 154, 2017.
MULARIEN, P.: Spring Security 3, Ed. Packt Publishing Birmingham,, England, 2010, ISBN: 1-84719-974-7.
PCC- CUBA: “Actualización de los Lineamientos de la Política Económica y Social del Partido y la Revolución para el período 2016-2021”, En: Actas del VII Congreso del Partido Comunista de Cuba. La Habana: Oficina Central del Estado, Ed. Editora Política, La Habana, Cuba, p. 30, 2017.
POWER, J.D.: Decision support systems: concepts and resources for managers, Ed. Greenwood Publishing Group, 2002, ISBN: 1-56720-497-X.
SP, S. de P.: “Sistemas de Producción”, Revista Argentina de Producción Animal, 35: 83-136, 2016, ISSN: 0326-0550.
SPURLOCK, J.: Bootstrap: Responsive Web Development, Ed. O’Reilly Media, Inc., 2013, ISBN: 1-4493-4460-7.
WAGNER, J.; STANTON, T.L.: “Formulating rations with the Pearson square”, Fact sheet (Colorado State University. Extension). Livestock series; no. 1.618, 2012.
ZALAPA, A.: Realidades del Cuadrado de Pearson simple, compuesto y el agregado, Sitio argentino de Producción Animal, 2010.